V Humennom prebiehala preventívno-bezpečnostná akcia. Objasnené včerajšie lúpežné prepadnutie v Prešove. Z videopožičovne ukradnutý bicykel

26.08.2013 Celý región

V Humennom prebiehala preventívno-bezpečnostná akcia
Akcia prebiehala v nočných hodinách dňa 23.08.2013 až 24.08.2013 a to vo vytipovaných lokalitách mesta Humenné ako aj v niektorých obciach služobného obvodu Obvodného oddelenia Policajného zboru v Humennom.
Cieľom akcie bolo pozitívne ovplyvniť stav verejného poriadku a to predchádzaním a odhaľovaním trestnej činnosti v súvislosti s krádežami drevnej hmoty, pytliactva, krádežami vlámaním do rôznych objektov, pátrania po páchateľoch úmyselných trestných činov, po hľadaných a nezvestných osobách, či veciach pochádzajúcich z trestnej činnosti. Počas akcie policajti kontrolovali aj porušovanie zákazu podávania alkoholických nápojov maloletým a mladistvým osobám a kontrolovali vodičov motorových i nemotorových vozidiel na požívanie alkoholických nápojov pred a počas jazdy. Do preventívno-bezpečnostnej akcie bolo zapojených 11 policajtov, zistené porušenie zákona bolo v troch prípadoch a v jednom prípade boli použité donucovacie prostriedky.

Objasnené včerajšie lúpežné prepadnutie v Prešove
Dvom mužom bolo včera /25.08.2013/ vznesené obvinenie pre zločin lúpeže formou spolupáchateľstva, za skutok, ktorého sa dopustili v dopoludňajších hodinách tohto dňa.
Ku skutku došlo včera v čase okolo 10:00 hod v Prešove na Ul. Sabinovskej, kedy dvaja muži prepadli 44 ročného muža z obce Malý Šariš. Jeden z obvinených si od poškodeného požičal mobilný telefón s tým, že si potrebuje zavolať, no nevrátil mu ho. Poškodený muž sa dožadoval vrátenia telefónu, na čo ho ďalší muž chytil tak, aby mu znemožnil sa hýbať. Napadnutý muž sa snažil dostať zo zovretia, no medzitým mu z kapsičky vybrali finančnú hotovosť a neskôr mu z krku strhli retiazku aj s dvoma príveskami. Prešovčania vo veku 31 a 48 rokov týmto konaním spôsobili napadnutému mužovi škodu v celkovej výške takmer 500,-Eur, k zraneniu tohto muža nedošlo. Obvinení boli ešte v tento deň vypátraní a umiestnení do cely policajného zaistenia a vyšetrovateľom bude spracovaný podnet na podanie návrhu na ich vzatie do väzby.


Z videopožičovne ukradnutý bicykel
Na linku 158 oznámil včera /25.08.2013/ 47 ročný muž z obce Čermáň, okr. Nitra, vlámanie do prevádzky bývalej videopožičovne, ktorá sa nachádza v Prešove na Ul. Sibírskej.
K vlámaniu malo dôjsť pravdepodobne počas 24.08.2013 a 25.08.2013. Doposiaľ neznámy páchateľ sa dostal do objektu tak, že vypáčil zámok na vstupných dverách. Z videopožičovne ukradol bicykel, čím majiteľovi týmto konaním spôsobil škodu vo výške viac ako 3.000,-Eur. Poverený príslušník Policajného zboru v Prešove začal trestné stíhanie pre prečin krádeže.
 

Vyberte región